omslagillustratie | titelontwerp | paginakader-illustraties | animatie
Het eerste deel van 'De engste serie ooit'
Deze griezelboekenserie van Tjerk Noordraven is voor kinderen die nog nét wat engere boeken willen lezen dan ze gewend zijn. In dit eerste deel ontdekt Nera een nieuw spookhuis op de kermis en de griezels lijken wel levensecht..
Bij ieder deel van de serie zit een dubbelbeeld in de omslagillustratie. In dit deel zie je het nieuwe spookhuis uit het verhaal met op de achtergrond de kermis en de volle maan. Samen vormt het geheel een boos monster. Naast de omslagillustratie (met de titelvormgeving), zitten er ook illustraties langs de randen van de pagina. Deze kaderillustraties zorgen voor een patroon op de zijkant van de bladzijden als het boek dicht is. In de laatste druk zit er zelfs een flipboek-animatie verstopt: Als je het heel snel doorbladert, gaat het spinnetje omlaag. 
In december 2018 kreeg ik de regie over een geanimeerde tv-reclame over het boek. Deze animatie is gerealiseerd in samenwerking met studio Borish en verscheen rond Sinterklaas op de nationale televisie. Deze moest eigenlijk nét wat te eng voor kindertelevisie. Zelfs zo eng dat hij na een tijdje niet meer op televisie vertoond mocht worden en er op de radio over gediscussieerd werd. Geslaagd dus! 
Auteur: Tjerk Noordraven.
Uitgeverij: Moon 
Back to Top